Kuchnie kaflowe: Ciepły Piec -usługi zduńskie

Kuchnie kaflowe



Są tacy, co uważają, że jedzenie ugotowane na kuchni opalanej drewnem lepiej smakuje. Tak czy owak w wielu domach trzon kuchenny to serce kuchni. Jego wszechstronność jest nie do przecenienia. W zależności od projektu prócz gotowania potraw może służyć także do ogrzewania pomieszczeń, nagrzewania wody, przechowywania ciepłych potraw, pieczenia, a nawet wędzenia. Kuchenne palenisko można łączyć z piecem chlebowym, wędzarnią, obiegiem co, wyposażyć w przypiecek do wygrzewania się w zimowe chłody lub nawet zapiecek do spania. Ale taka kuchnia nie boi się też połączeń z nowoczesnymi urządzeniami, np. kuchnią gazową lub elektryczną przeznaczoną do zabudowy.

Dzięki zarówno tradycyjnym jak i nowoczesnym materiałom, współczesny trzon kuchenny pełni nie tylko funkcję praktyczną, lecz jest także ozdobą wnętrza. Przeszklone drzwiczki kuchenne dostarczają przyjemności oglądania żywego ognia. Rozmaitość kafli pozwala dopasować kuchnię kaflową do dowolnego stylu zgodnie z życzeniem właściciela. A dla lubiących tradycję świetnym rozwiązaniem jest wykończenie kuchni gliną lub cegłą.

Przykłady można obejrzeć w zakładce GALERIA w górnym menu.


Copyright © Ciepły Piec | projekt ORNAVI

Odwiedziło nas 138681 osób